27 Ocak 2014 Pazartesi

İş sağlığı ve güvenliği nedir


İş  sağlığı ve güvenliği sağlıklı bir çevre için gerekli sağlık kuralları içermektedir.İş güvenliği ise çalışanların ve işletmeye yönelik tehlikelerin ortadan kaldırılması için gerekli teknik konuları içermektedir.Dolayısıyla iş sağlığı ve güvenliğinde sadece çalışanlar değil, tüm işletmenin ve üretimin  güvenliği esastır.
  Daha geniş kapsamda ise; işçinin yaşadığı çevrenin korunması, sağlıklı bir konutta yaşama hakkı, beslenme ve ulaşım emniyeti hakkı, ilk yardım ve sosyal güvenlik, yabancılaşma ve kentleşme gibi konuların iş sağlığı ve güvenliği ile ilişkilendirilmektedir.
   Başka taraftan ise hakların korunması hususunda devlete de bir takım görevler düşmektedir.Bunlar ise kanun koyma, uygulama ve denetimdir.Ancak bu alanda tek yük devlete ait olmayıp işçi ve işverenlere de çalışma hayatında  bir çok yükümlülük düşmektedir.İş sağlığı ve güvenliği konusunda işlerin yapılmasından doğan tehlikelerin azaltılması ve ortadan kaldırılması için gerekli yolların araştırılması ve bu yolla mevzuat hükümlerinin geliştirilmesi yer almaktadır.Bu yolla işveren, işçileri,işin yapılmasından doğan tehlikelere karşı korumak üzere yükümlülüklerini yerine getirecek ve devlet de, iş verenin söz konusu yükümlülüklerin yerine getirip getirmediğini denetleyecektir. Daha detaylı bilgi için sayfamızdan öğrenebilirsiniz. http://www.isgmevzuatlar.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder